Jelszó: LILA! - Koraszülöttek világnapja

2017. november 17. 07:00 - Only Women

20161117newborn-baby-boy-covered-in.jpg

Tudtátok, hogy a mai napon van a koraszülöttek világnapja? És azt tudtátok, hogy a lila szalag a koraszülöttek jelképe? A mai társadalomban egyre több baba születik idő előtt, ami egyre inkább növekedő tendenciát mutat sajnos. Ennek több oka is van, amelyekre néhányan nem is gondolnának. Szerencsére nagyon sokat fejlődött az egészségügy ezen a téren. Régebben az 1500g-os babáknak esélyük sem volt, most már az 500g-os kis jövevényeknek is nagyon nagy esélyük van arra, hogy teljesen egészségessé fejlődjenek. Ebben a bejegyzésben szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy mennyi minden befolyásolja a koraszülést.

 

Tovább
Szólj hozzá!

Csupasz palacsinta torta

2017. november 14. 07:00 - Only Women

img_5405.JPG

A magyaroknak szerintem az egyik legkedveltebb desszertje a palacsinta. Most őszintén, tegyétek a szívetekre a kezeteket, van itt olyan, aki nem szereti a palacsintát? Nálunk általában hetente van palacsinta, általában hétvégén szokott lenni reggelinek. A jól megérdemelt, fárasztó hét után tökéletes bűnözés egy jó kis házi baracklekváros palacsinta, vagy egy nutellás palacsinta. Ez a recept egy kép inspirációja alapján született és egy szép őszi napsütéses szombaton. Szinte mesébe illő nem? És ugyan olyan finom is. :)

Tovább
Szólj hozzá!

"Neked egy tincs, neki egy kincs!"

2017. november 10. 07:00 - Only Women

Adományozd a hajad a rákos gyerekeknek!

haj.jpg

Ki tudja, hogy a címben szereplő bizonyos jelmondat mit takar? Aki tudja, annak egyből összeszorul a szíve. Évente Magyarországon körülbelül 300 esetben diagnosztizálnak új daganatos megbetegedést gyerekeknél, és mivel a kezelésük gyakran több évig is eltart, így átlagosan 500-550 gyereket kezelnek folyamatosan, ami a tapasztalatok alapján sajnos növekszik. A betegség nem csak testileg, hanem lelkileg is megviseli a gyerekeket, mivel sajnos kiszakadnak a családjukból, az óvodából, az iskolából és a barátaik köréből és a különböző programokon nem tudnak részt venni. Nem tudják a saját szép gyermek éveiket megélni, mint a korosztályuk. Mindezek a dolgok véleményem szerint egy felnőttet is megviselnek, nemhogy egy kisgyermeket. Hogyan tudjuk mi egy falatnyival jobbá és szebbé tenni az ő helyzetüket? Hogyan tudunk mosolyt csalni az arcukra? Ti tudjátok? Nekem van egy ötletem.

Tovább
1 komment

Gazdálkodj okosan az időddel!

2017. november 07. 07:00 - Only Women

img_5393.JPG

Lassan már a nyakunkon az év vége, ez egyenlő egy új év kezdetével is. Én már be is szereztem a naptáramat illetve naptáraimat a következő évre. Ezekről mindenképpen szerettem volna írni nektek egy bejegyzést, melyben bemutatom, hogy én milyen naptárt vettem, valamint mi a legfontosabb nekem egy naptárban. Nem szerettem volna viszont, ha csak a naptárak leírásáról szól a bejegyzés, így gondoltam összekötöm a kellemest a hasznossal és írok nektek egy kicsit arról is, hogy én hogyan szoktam illetve próbálom beosztani az időmet. Ez ugyan is nekem sokszor egyfajta kihívással ér fel és szerintem ezzel nem vagyok egyedül. :)

 

Tovább
Szólj hozzá!

Egy vegetáriánus őszinte vallomása a vegetarianizmusról

2017. november 03. 07:00 - Only Women

Avagy a vegetarianizmus árnyoldallal együtt

img_5312.jpg

Te nem eszel húst? Csak zöldségeket eszel? Akkor mit eszel? Miért vagy vegetáriánus? Ha vegetáriánus vagy, ezeket és az ehhez hasonló kérdéseket biztos, hogy nem úszod meg. Te vega vagy? – szegezik nekem a kérdést nap, mint nap – hol rosszalló, hol érdeklődő pillantások kellő közepette. „Igen, közel 9 éve ” – válaszolom mind ezt magabiztosan és határozottan, mivel ekkor már várom a következő, ugyan magától értetődő, számomra immár mégis kissé unalmas kérdést: „Na, de akkor mit tudsz enni egyáltalán? Általános tévhiteket szeretnék elhessegetni. Sajnos a magyar ember nagyon ragaszkodik a maga tradícióihoz és bizony ilyen hagyomány az is, hogy ha nem eszel húst nem is tudsz jól lakni. Szerintem egyet értünk abban, hogy a magyarok húsimádók, vagyis húst hússal esznek. Ez most egy kicsit személyesebb bejegyzés lesz, mert saját tapasztalataimat írom le a vegetáriánus életvitellel kapcsolatban. Egy kicsit írok magáról a vegetarianizmusról, a saját tapasztalataimról és az árnyoldalról is, amiről a legtöbb helyen nem olvashattok.

Tovább
31 komment