Csupasz palacsinta torta

2017. november 14. 07:00 - Only Women

img_5405.JPG

A magyaroknak szerintem az egyik legkedveltebb desszertje a palacsinta. Most őszintén, tegyétek a szívetekre a kezeteket, van itt olyan, aki nem szereti a palacsintát? Nálunk általában hetente van palacsinta, általában hétvégén szokott lenni reggelinek. A jól megérdemelt, fárasztó hét után tökéletes bűnözés egy jó kis házi baracklekváros palacsinta, vagy egy nutellás palacsinta. Ez a recept egy kép inspirációja alapján született és egy szép őszi napsütéses szombaton. Szinte mesébe illő nem? És ugyan olyan finom is. :)

Hozzávalók:

  • babapiskóta
  • palacsinta
  • kakaós, vaníliás és puncsos puding (kevesebb tejjel készítsük el, hogy egy kicsit sűrűbb legyen)
  • meggybefőtt

Elkészítés:

A babapiskótát a tortaforma aljába fektessük le, nyugodtan törjük szét akkora darabokra, hogy teljesen ki tudjuk vele tölteni az alját és a lehető legkisebb rések maradjanak. A babapiskótára öntsünk rá egy adag vanília pudingot, majd hagyjuk egy kicsit megszilárdulni. Amíg a puding megszilárdul el is kezdhetjük sütni a palacsintát, melyet ízlés szerint töltsünk meg (én nutellát ajánlok hozzá, szerintem a tortához az passzol a legjobban) tekerjük fel és tekerjük fel csiga alakban. A tortaformát rakjuk ki feltekert palacsintákból. Ennek a tetejére jön a kakaós puding. Ezután szűrjük le a meggybefőttet és a meggyet rakjuk rá a kakaós puding tetejére. A puncs pudingot ne tejjel készítsétek el, hanem a meggybefőtt levéből, ez nagyon kellemes meggy ízt ad a pudingnak, valamint a puncs puding színe bordós színű lesz, ami sokkal szebbé teszi az összképet. Bár az íz a lényeg, nem a kinézet, nem?! A puncs pudingot pedig öntsük rá a meggytetejére. Ezután hagyjuk állni egy éjszakát, vagy legalább 5-6 órát és utána szelhető is. Garantált lesz a siker. :)

img_5406.JPG

 

Remélem megjött a kedvetek hozzá, hogy ti is elkészítsétek, mert tényleg nagyon egyszerű és finom.

Ha megcsináljátok küldjetek róla képet instagramon vagy facebookon. Nagyon örülnék neki, és írjátok meg kommentben, hogy hogy ízlett. :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onlywomen.blog.hu/api/trackback/id/tr8713263755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása