Itt van az ősz, itt van újra...

2017. október 10. 18:00 - Only Women

img_5013.JPG

...S szép, mind mindig én nekem, Tudja Isten, hogy mi okból szeretem? De szeretem. Ugyan az ősznek már lassan a kellős közepén tartunk, de úgy érzem, hogy elengedhetetlen, hogy legyen a blogon egy bejegyzés az őszről is, hiszen annyira szép, annyi változást hoz. Azt hiszem, hogy méltó arra, hogy egy külön bejegyzést kapjon a blogon és ne csak valami másik téma kapcsán említsük meg. Bevallom őszintén már legalább 2-3 hete tudom, hogy fogok erről írni és nagyon sokat gondolkoztam, hogy miről kéne írni, milyen képeket kellene csinálni hozzá. Végül egy képmentes, kevésbé letisztult, lehet, hogy egy kicsit kesze-kusza verzió született meg, de valljuk be az ősz is épp olyan kesze-kusza és kiszámíthatatlan.

Ha az őszről beszélünk, akkor szerintem nagyon sok embernek inkább negatívumok jutnak eszükbe róla, hiszen az ősz az elmúlást szimbolizálja, legalábbis a nagy költők  verseiben 100%. Ezért is van az, hogy ez egy joker verselemzésekkor, ha az őszről van szó akkor az egyenlő az elmúlással. Együtt kell vele részben értenem nekem is, nagyon sok minden elmúlik. Elmúlik a meleg nyári idő, elmúlnak a hosszú nappalok, elmúlik a nyári szabadságunk, eltűnik a gyönyörű színes táj és azt hiszem ezt a végtelenségig tudnám sorolni. De gondoljunk bele, nincsen könnyű helyzetben az ősz, hiszen a nyár után következik, ami a négy évszak közül a legtökéletesebb talán. Ha a tél után következne az ősz, akkor valószínű jobban örülnénk neki, hiszen jó időt hoz. De valóban CSAK az elmúlást jelenti?! Szerintem egyáltalán nem. Sőt!!!!

Az ősz lehet valami újnak is a kezdete. Gondoljunk csak bele, például egy új iskolaév kezdetét is jelenti, ezzel együtt egy új tiszta lapot is, egy új kipihent, felfrissült embert is, hiszen nyáron volt időnk feltöltődni. Éppen emiatt úgy gondolom, hogy nem csak a tavasz jelenti a megújulást, a természet megújulását lehet, hogy a tavasz jelenti, de az ősz is valami új. Hiszen a természet a tavasz után ekkor megy át a legnagyobb változáson, szóval szerintem örüljünk neki, hogy vagyunk abban a szerencsés helyzetben, hogy megtapasztalhatjuk azt, hogy milyen az ősz. És nem csak egy évszakunk van, mint az egyenlítő mentén levő országoknak, ahol csak nyár van, vagy a Sark körökön, ahol csak tél van. Érezzük magunkat szerencsésnek, hogy tudjuk mi az a tavasz és mi az az ősz. 

Most pedig azokat a dolgokat szeretném felsorolni, ami miatt szeretem az őszt és mindenkinek szeretnie kellene, mert a maga módján csodálatos.

1. Az őszi színek
Az őszben talán a kedvenc részem a gyönyörű őszi levelek. Annyira szép szerintem, ahogy a természet színeiben pompáznak a fák, vagy amikor a földön a színes levelek között sétálgathatunk. Sokszor van, hogy csak állok az erkély ajtajánál és nézek ki egy jó meleg kávé közben és gyönyörködöm az pszi tájban. Ilyenkor azt kívánom, hogy bárcsak soha ne múlna el ez a pillanat, de utána mindig feltöltődőm és újult erővel vágok neki a napnak. :)

2. Makkok, gesztenyék
Ez igazából a felnőtteknek és a gyerekeknek egyaránt nagy öröm szerinte, kérdés az, hogy ki mire használja. Még a gyerekek inkább játszanak vele, addig a felnőttek dekorációs elemként használják. Soha nem fogom elfelejteni, amikor még kisgyerekként mindig vártam azt, hogy menjünk a parkba makkot és gesztenyét gyűjteni, utána pedig otthon mindig kis állatokat csináltunk belőle fogpiszkáló és gyufa segítségével.

3. Me time/Kuckózások
A hidegebb, esős őszi napokon azt hiszem egyet ért velem mindenki, hogy senkinek sincs kedve otthonról kimozdulni. Ilyenkor van az, hogy fogok egy jó meleg pihe-puha plédes, egy bögre meleg teát és egy jó kis könyvet és bekuckózok. Ha valakinek esetleg nincs kedve olvasni, akkor a könyvet bátran cserélje le egy jó filmre. Vagy akár a barátnőkkel együtt is lehet ezt csinálni, közösen bekuckóztok, isztok jó meleg teát és közben pletyiztek egy jót. Őszintén! Kell ennél jobb lelkifröccs bárkinek? :) És egyik verzióból se felejtsetek ki egy jó kis illatgyertyát, az nálam a me time elengedhetetlen része, ez az egész hangulatát megadja.

4. Fényképezz
Ma már egyre inkább olyan világban élünk, ahol az emberek szinte mindent lefényképezzek. Én három hónapja szereztem be egy komolyabb fényképezőgépet, mert már régóta érdeklődtem komolyabban a fényképezés iránt, így ez a pont is kihagyhatatlan az őszi kedvenceim közül. Annyira gyönyörű a természet ilyenkor, hogy egyszerűen kiabál, hogy menj és csinálj róla képet. Bár azt hiszem, hogy nem is kell kiabálnia, anélkül is fényképezzük mivel annyira szép. Én még azt szeretem kimondottan az őszben, hogy mindig nagyon jók a fények. Nyáron sokkal nehezebb fényképezni, mivel nagyon erősen süt a nap és így "kiégeti" a képet, ősszel ez a probléma nem áll fent, így egyszerűen tudunk jó képet csinálni.

5. Romantikázások
Igen, tudom, hogy a legromantikusabb nyáron a naplementében a tengerparton sétálni, de azért ha egy kicsit megpróbálunk Tündérországból kilépni, akkor megpróbálhatunk könnyeben kivitelezhető verziót találni és alkalmazkodni az adott lehetőségekhez. Ősszel szerintem nagyon romantikus tud lenni a gyönyörű színes parkokban a séta, vagy esetleg a Duna parton, Margit szigeten... sétálgatni. Mellesleg este fele egyre hűvösebb lesz az idő, ami egy jó indok, hogy egy kicsit közelebb bújjunk a párunkhoz, bár ehhez úgy gondolom nem is kell külön indok. :) Ha meg rossz idő lenne, akkor marad az otthoni romantikázás. Ilyenkor vessük be bátran a főző tudományunkat, hiszen minden férfihez a gyomrán keresztül vezet az út, vacsi után pedig jöhet egy jó kis film melyet összebújva meg tudtok nézni, vagy egy közös meleg fürdő. Egy ilyen randi, tuti nyerő lesz.

6. Kutyasétáltatás
Kutyatulajdonosként úgy érzem ezt is ki kell emelnem. Akiknek még van kutyájuk, azok tudják, hogy nyáron elég nehéz a  hosszabb kutyasétáltatás, hiszen kutya meleg van és állatkínzás olyankor nagyobb sétákra menni velük. Az én kutyusom imád nagyokat sétálni, de nyáron mikor nagyobb sétára próbáltam menni vele kb 500m után vissza kellett fordulnom, mert szegényem nem bírta tovább. Így már nagyon vártuk az őszt, hogy enyhüljön az idő és tudjunk újra nagyokat sétálni. Nem mellesleg egy kutyasétáltatás nagyon jó program tud lenni a fent említett romantikázáshoz. :)

6. Öltözködés
Imádom a nyarat, de akkor a divatnak, sokkal nehezebb hódolni, hiszen olyan meleg van, hogy azt kívánjuk bár egy réteg ruha se lenne rajtunk, nem hogy akár több réteg. Öltözködés szempontjából én ezért szeretem az őszt és a tavaszt, mivel már rétegesebben tudunk öltözködni, de nem túl rétegesen, mint télen. Több réteg megfelelő összehangolásával pedig egy tökéletes outfitet tudunk kapni.

8.Tanulás/munka
Higgyétek el sokkal egyszerűbb tanulni és dolgozni ősszel ill. télen. Hiszen mikor kint jó idő van, akkor mindig menni szeretnénk valahova és azon jár az agyunk, hogy miért itt bent kell szenvedni, mikor kint olyan gyönyörű idő van. Ilyenkor viszont, mikor kint hideg van és még akár az eső is esik, akkor senki sem vágyik ki a szabadban. Ilyenkor sokkal könnyebben szánjuk rá magunkat arra, hogy neki álljunk tanulni, valamint a munka is sokkal gyorsabban elmegy ilyenkor. Szóval hajrá hajrá, tanuljatok, hogy aztán mire jó idő lesz az anyag nagy részét tudjátok és egy kicsit tudjatok lazítani. :)

9.Sorozatok/filmek
Ha már dolgoznotok sem kell és az agyatok sem tud több tananyagot felfogni, akkor jöhet a filmezés. Én nagyon szeretem a filmeket, és nem csak az új filmeket szoktam nézni, sőt. Általában mikor otthon leülök filmezni, akkor az örök klasszikusokat veszem elő, amiket szinte már kívülről tudok, de még sem tudok megunni. Vagy esetleg van egy sorozat, amit már régóta megszerettél volna nézni, de még nem jutott rá időd? Akkor hajrá, most kezd el, mire újra jó idő lesz, addig rongyosra tudod nézni. :)

10.Kirándulj
Ezzel ugyan az a gond, mint a kutyasétáltatással. Nyáron annyira meleg van, hogy hőgutát kap az ember, ha nagyobb kirándulásra indulna. Én nyáron mindig inkább vízpartra vágyom. ősszel viszont jöhetnek a túrázások és kirándulások. Gyönyörű szép az erdő ilyenkor, valamint az egész természet. És ne felejtsd el magaddal vinni a fényképezőgépet vagy a telefonod (bár ma azt szinte senki sem hagyja otthon) és fényképezz. Egyrészt jó kis instafotókat tudsz csinálni gyönyörű környezetben, másrészt néhány év múlva hidd el jó lesz a képek mellet feleleveníteni az emlékeket.

 

Remélem tetszett a bejegyzést, kommentben írjátok meg, hogy ti mit szerettek/mit nem szerettek az őszben!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onlywomen.blog.hu/api/trackback/id/tr5212940949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása