5+1 tipp magadért

2017. szeptember 12. 18:00 - Only Women

Hogyan tudunk apró változtatásokkal egészségesebben élni?

egeszsegugyi-fa.jpeg

Mostanában nagyon sokat lehet hallani az egészségről és, arról hogy mit tehetünk saját magunkról, hogyan tudunk egészségesen élni. Egészséges életmódnak nem feltétlenül az számít, ha valaki rendszeresen eljár edzeni, vagy csak egészséges ételeket eszik. Vannak apró dolgok, amelyek segítenek abban, hogy mind testileg mind lelkileg jobban érezzük magunkat és ez hosszú távon az egészségünkre is jó hatással van. Íme az én 5+1 tippem, hogy mit tehetsz magadért.

 

1.Sétálj:

Ahova tudsz, menjél gyalog, ne a tömegközlekedést és ne az autót válaszd. Minimum napi 1 óra séta kell az ember szervezetének. Sajnos egyre inkább elkényelmesedik a társadalom. Ne sajnáld az életedből azt a napi 1 órát, hiszen az nem csak a testnek, de a léleknek is jót tesz és szellemileg is felfrissíti az embert. 1 óra séta alatt kb. 250 kalóriát tudsz elégetni ami azt jelenti, hogy bűntudat nélkül megehetsz egy szelet csokit.

 

2.Csináld magad!:

A rohanó hétköznapokban inkább megvesszük a kész ételeket, ahelyett hogy saját magunk elkészítenénk. Ez nagy hiba! A gyors éttermi ételekbe minden kerül csak az nem ami egészséges és az ára se a legolcsóbb. Arról nem is beszélve, hogy gyorsan felszívódó szénhidrátot tartalmaz, ami azt eredményezi, hogy fél órára érezzük, hogy jól laktunk tőle, majd ezt követően farkas éhség tör ránk. Inkább készítsd el otthon magadnak a szendvicsedet és az ebédedet. Tudod, hogy az mit tartalmazz, azt teszel bele, amit te szeretsz és még pénzt is spórolsz.

2c318112d60c4a8e311549f0df32be5e.jpg

Rajtad áll, hogy melyik utat választod!

 

3.Környezet:

Figyelj a környezetedre! Ne csak otthon, hanem a munkahelyeden/iskolában és a baráti társaságodban is. Otthon teremtsd meg a szobádban azt a rendszert, ami neked tetszik, dekoráld ki, tedd vidámmá, egy olyan hellyé, ahol szívesen tartózkodsz. Felesleges dolgokat ne tárold ott, tedd bele egy dobozba vagy egy ládába és vidd le a pincébe. (ha nem szeretnél tőlük megválni) A sok kacat felesleges energiákat vesz el tőled, érdemes átgondolni mi az, ami tényleg szükséges. Az iskolában/munkahelyeden az asztalodat tedd barátságossá, tegyél rá olyan dolgokat amitől egy kicsit otthonossá tudod varázsolni és máris jobb kedvel mész be és talán nem csak a túlélés lesz a cél.

 

4.Energia vámpírok:

Kerüld őket! Ezek azok az emberek akinek jelenlétében nem érzed magad jól és úgy érzed mintha valami folyamatosan húzná le mind a kedved mind az energiád. Fontosnak tartom, hogy mindig próbálj meg olyan emberekkel lenni, akiket kedvelsz és ők is kedvelnek és elfogadnak olyannak, amilyen vagy és nem kell szerepet játszanod. Természetesen vannak olyan helyzetek mindenkinek az életében mikor elkerülhetetlen, hogy ne találkozzunk ilyen emberekkel, akkor azt mindig egy pillanatnyi állapotnak kell felfogni és próbáld a negatív dolgokat kizárni, elhárítani.

 

5.Kényeztetés:

Mindenkinek szüksége van egy kis kényeztetésre és ehhez nem feltétlenül szükséges elmenni egy wellness központba. Otthon is meg tudod magadnak ezt csinálni. Így a hideg beköszöntével engedj egy jó meleg kád vizet. Tehetsz bele pezsgő golyót, habfürdőt, illóolajat, vagy amihez éppen kedved van. Kapcsolj be valami relaxáló zenét vagy éppen az aktuális kedvenceidet és enged magadat ellazulni. Erre a fél órára kapcsold ki a telefonod és az agyadat és csak magadra koncentrálj, hidd el mindennél többet fog jelenteni ez a fél óra.

why-mothers-who-take-me-time-set-a-good-example.jpg

Egy kis me time-ra mindenkinek szüksége van.

 

5+1 Épp testben, ép lélek:

Szerintem mindenki hallotta már ezt a közmondást, de a mai világban inkább a lelkünkre kell figyelni, mert ha azzal valami nincs rendben, akkor az a testünkön fog valamilyen formában megmutatkozni. Ezért minden reggel a tükörbe nézve indítsd a napot egy mosollyal és a világ is vissza fog rád mosolyogni. :)

 

 

 

Írjátok meg kommentben, hogy ti mit tesztek az egészségetekért, lehet ez hétköznapi dolog vagy attól eltérő, valamilyen különlegesebb! :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onlywomen.blog.hu/api/trackback/id/tr1612824520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása